من و بچه های مدرسه دیانت

هدف از ایجاد این وبلاگ ارتباط معلم یک کلاس با دانش آموزان در سراسر ایران و جهان است.

من و بچه های مدرسه دیانت

هدف از ایجاد این وبلاگ ارتباط معلم یک کلاس با دانش آموزان در سراسر ایران و جهان است.

در کلاس پنجم 2 دبستان دیانت ناحیه ی4 مشهد چه می گذرد؟

 



با سلام خدمت دوستان و دانش آموزان بزرگوار

در آغاز توضیح مختصری عرض کنم در رابطه با .....

خودتان متوجه خواهید شد!

 امسال هم در دبستان دیانت مشهد در کلاس پنجم در خدمت دانش آموزان و  مجموعه آموزش و پرورش ناحیه ی چهار مشهد هستم. تعداد دانش آموزان کلاس 36 نفر هستند با ویژگی های فردی منحصر به فرد که به سختی به حداقل های آموزش در یک کلاس عادی بسنده می کنیم.

در آغاز تشکر ویژه ای داشته باشم از جناب سید مهدی حسنی زاده مدیر محترم دبستان دیانت تا اوایل آذرماه امسال که ما متاسفانه پس از بازنشستگی این انسان فرهیخته و بزرگ منش ویژگی ها و صفات حسنه ی ایشان را شناختیم و در لحظه به لحظه ی زندگی سپاسگزار ایشان خواهیم بود. هم چنین همکاران محترم بنده در دو نوبت شهدای مکرم رجایی و باهنر را به جهت همکاری و همراهی در زمینه های آموزشی و تربیتی کودکان نظام اسلامی ایران را سپاس می گویم. به ویژه جناب آقای کلیدری معاونت آموزشی ، جناب ثابتی معاونت پرورشی آموزشگاه، جناب مالدار معلم کلاس ششم، جناب بنی اسدی معلم کلاس ششم، جناب حسینی معلم کلاس پنجم، جناب صاحبیان معلم کلاس پنجم، جناب توکلی معلم ورزش، جناب زینل نیا طوسی معلم ورزش، سرکار خانم خباز معلم کلاس ششم سرکار خانم ایلخچی معلم کلاس چهارم، سرکار خانم خسروانی معلم کلاس چهارم، سرکار خانم زحمتکش معلم کلاس چهارم، سرکار خانم گزانچیان مربی بهداشت، سرکار خانم شهیدی، سرکار خانم رحمانی و سرکار خانم اصغری همکاران بنده در دیانت و سایر همکاران محترم را سپاس و تشکر دارم.

امسال در کلاس با شرایط متفاوتی  مواجه هستیم ولی با توجه به امکانات و درون دادها، دستاوردهای خوبی داشته و داریم. در این  جا بنا دارم بخشی از فعالیت های آموزشی و جنبی (کمک آموزشی) را که از آغاز سال تحصیلی در طرح درس سالانه بر اجرای آن ها تاکید داشته ام مرور نماییم.

به محض شروع سال تحصیلی _بنا بر رویه ای که چند سالی است در پیش گرفته ام _ شماره تلفن همراه اولیای دانش اموزان از آنان اخذ و در سامانه ای ثبت گردید و برنامه ها و تکالیف کلاس و منزل دانش آموزان به صورت روزانه به صورت پیامک در اختیار اولیای محترم قرار می گیرد و این حسن را دارد که اولیا به صورت آن لاین در جریان کار قرار می گیرند و می دانند که فرزندشان چه برنامه هایی را در منزل باید اجرا کنند. برنامه انجام تکالیف در مدرسه در اختیار دانش آموز قرار می گیرد و ارسال پیامک صرفا جهت اطلاع اولیا  و اتخاذ برنامه مناسب در منزل برای بهبود کیفی آموزش در کنار خانواده انجام می گیرد.

یکی دیگر از برنامه های آموزشی تهیه ی پیک های آموزشی درسی روزانه و هفتگی جهت انجام در منزل تهیه و در اختیار دانش آموز قرار می گیرد که با اطلاع ونظارت اولیا در منزل تکمیل و جهت بررسی در اختیار معلم قرار می گیرد و معلم پس ار بررسی و رفع اشکال و کتنرل بازخوردها به دانش آموز برمی گرداند. اگر فرایند تهیه، تکمیل، بررسی ، رفع اشکال و کنترل بازخورد به درستی و در زمان مقتضی انجام پذیرد نقش انکار ناپذیری در رشد کیفی آموزش خواهد داشت.

مورد بعدی تهیه محتوای آموزشی برای انجام امور توصیفی دانش آموز در منزل یا مدرسه است، که به اشکال متنوعی صورت می گیرد و در نهایت پس از انجام این فرایند در پوشه کار دانش اموز قرار می گیرد.

یکی دیگر از فعالیت های من در جهت بهبود کیفیت آموزش و پرورش دانش آموزان ایجاد گروه اجتماعی در صفحات و فضای مجازی از جمله وایبر با عضویت و حضور اولیای دانش آموزان در ساعات معینی از شبانه روز می باشد که نقش بسیار مهم و انکارناپذیری در ارتقائ آموزش، پرورش و سلامت جسمی و روانی دانش آموزان ایفا می کند. اولیای دانش آموزان در کنار معلم در گروه مجازی اجتماعی به تبادل نظر در زمینه های درسی و پرورشی   می پردازند. این اقدام باعث ارتباط تنگاتنگ اولیا و مربیان مدرسه- به ویژه در شرایط کنونی که امکان حضور فیزیکی اولیا در مدرسه به حداقل رسیده است- گردیده و عدم حضور مکرر اولیا در مدرسه به خاطر امور جزیی شرایط تمرکز بیش تر دانش آموز و معلم را بر امور و برنامه های  اساسی فراهم آورده است.

برگزاری آزمون های ماهانه و متعاقب آن جلسات اولیا از دیگر فعالیت هایی است که برای کلاس پیش بینی گردیده است. در پایان هر ماه و در طول یک هفته تا حداکثر ده روز از دروس مختلف آزمون به صور مختلف برگزار می شود و پس از استخراج نتیجه فورا جلسه اولیا و مربیان تشکیل می شود و حاصل کار ماهانه معلم و دانش آنوزان در اختیار اولیا قرار می گیرد. در این جلسات نظرات اولیا در زمینه های گوناگون اخذ می شود و برایند این جلسات و نظرات در امور آموزشی و غیرآموزشی لحاظ می گردد.

تقسیم بندی دانش آموزان به گروه های مختلف با در نظر گرفتن بهره ی هوشی و میزان فعالیت در کلاس و نیز در نظر گرفتن آخرین نتایج درسی آنان برای تعیین سطح آموزشی، جایگاه آنان را در گروه های مختلف معین می سازد. به طور کلی، دانش آموزان در سه گروه قوی، متوسط و ضعیف طبقه بندی می شوند و با صلاحدید اولیا کلاس های ویژه ای برای هرگروه در نظر گرفته می شود و دانش آموزان با حضور در گروه های کوچک تر برنامه های درسی خاصی دریافت می کنند. هر چه دانش آموزان قوی تر باشند درتعداد اعضای یک گروه امکان افزایش وجود دارد و هر چه از نظر درسی دانش آموز در سطوح پایین تر باشد تعداد اعضای گروه به حداقل می رسد. این ترفند بدین سبب اتخاذ گردیده است  که تمرکز دانش آموز بر مباحث درسی در گروه های کوچک تر بیش تر خواهد بود  و نتایج روشنی به دنبال خواهد داشت. البته حضور در این گروه ها اجباری و الزامی نیست. تعداد اعضای گروه ها حداکثرده نفر و حداقل پنج نفر تعریف شده است.

ایجاد وبلاگ آموزشی و درسی از دیگر اموری است که سعی گردیده است به آن توجه شود و هر چند وقت یک بار، به روز می شود و مطالب درسی به شکل های گوناگون در اختیار دانش آموزان و اولیای آنان قرار می گیرد.

ارتباط تلفنی اولیای دانش آموزان و معلم مربوطه در مدرسه و خارج از مدرسه از دیگر موارد و نکاتی است که در این کلاس به آن توجه شده است. اولیای دانش آموزان و در صورت لزوم خود دانش آموزان از این وسیله برای ارتباط های اورژانسی استفاده می کنند.

برنامه های جانبی دیگری نیز بوده و هست که به دلایلی در سال تحصیلی جاری اجرایی نشده اند و تلاش می شود در سال های تحصیلی بعدی – چه در این آموزشگاه باشم یا نباشم- آن ها را برای ارتقای سطح علمی فرزندان ایران زمینم به صورت نظری و عملی به کار بگیرم.

نظرات 7 + ارسال نظر
علی دوشنبه 31 تیر 1398 ساعت 02:14

سلام از آقای حسن زاده مدیر مدرسه و آقای عطایی ناظم ، اقای امینی وخانم خسروی معلمان خبری دارید

نجات یکشنبه 27 خرداد 1397 ساعت 23:36

سلام
از خانم شمشیری خبری ندارید و خانم نساج آقای حسنی زاده

سید محمدپارسا نقیبی دوشنبه 24 اسفند 1394 ساعت 16:55

سلام اقا ی شجاعی هستن

سید محمدپارسا نقیبی چهارشنبه 19 اسفند 1394 ساعت 17:05

سلام شما کی هستید

سید محمد پارسا نقیبی چهارشنبه 19 اسفند 1394 ساعت 17:02

کجا هستن اقای بنی اسدی چی هست اقای بنی اسدی معلم ششم بود

سید محمد پارسا نقیبی چهارشنبه 19 اسفند 1394 ساعت 17:00

سلام ما شاگردهای تون بودیم چه خبر هست

بابک کمالی سه‌شنبه 21 مهر 1394 ساعت 20:06

با سلام و عرض خسته نباشید حضور شما در محضر استاد گوگل پرسشی طرح کردم که یا شیخ از سرکار خانم طاهایی معلم نخبه کلاس اول دستانم در سنه 1354 در مدرسه دیانت آبکوه چه خبر که فرمود آموزگاری محترم و علاقمند گویا در همین دبستان دست بچه ها را گرفته شاید او خبر داشته باشد
ارادت دارم و موفق باشید

سلام عزیزم
از این که یادی از معلماتون می کنید خوشحالم
متاسفانه من ار ایشون اطلاعی ندارم
براتون آرزوی تندرستی دارم

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد